Mielőtt nekivágsz a nyaralásnak

Valentin 2021. július 16. 16:42 2021. júl. 16. 16:42

Tombol a nyár, ez pedig egyet jelent az egyre hosszabb ideig tartó napsütéssel, a szekrény mélyéről előkerülő bikinikkel és a nyári utazással. Odafigyeléssel, észszerűen és az egészségre káros következmények nélkül adhatjuk át magunkat a barnító sugaraknak.

Napozás

A fokozatosság nagyon fontos. Nyár elején védtelenebb a bőr, fokozottabb fényvédelem szükséges. Nyár végére nő a természetes védelmünk a bőrben – a nagyobb számban lévő pigmentsejtek és a felhám vastagodása miatt –, ilyenkor tehát tovább tudunk a napon leégés nélkül tartózkodni, azonban fényvédő krémeket ilyenkor is használnunk kell. Ma már számtalan napozás utáni termék is létezik, amelyek nemcsak ápolnak, de fenntartják vagy fokozzák a barnaságot. 

Felejtsd el a sminket

A strand az a hely, ahová nem ciki smink nélkül menni. Sőt, a napozás előtt érdemes alaposan megtisztítani az arcbőrödet és a dekoltázsodat is, majd fényvédőt használni, hogy megfelelő biztonságban legyél.

Fejfedő és szemüveg

Egy nyári kalap és a napszemüveg elengedhetetlen kellékei a nyárnak. Nem csupán stílusos kiegészítők, de érdemes többet áldozni egy megfelelő UV szűrővel ellátott szemüvegre, amely biztosan megvédi szemed a sugaraktól, a kalap pedig segít, hogy elkerülhesd a napszúrást.

A legfontosabb: folyadékpótlás

Igyál minél több folyadékot – vizet, cukrozatlan teát –, mert a kánikulában észre sem vesszük, és máris utolér a dehidratáció. Mivel ilyenkor úgysem eszünk annyit, fogyassz inkább lédús salátákat, és sok-sok gyümölcsöt. Kerüld az alkoholtartalmú italokat, amelyek csak még jobban kiszárítják a szervezetet.