Mindenkinek más a legszebb eljegyzési gyűrű

HírKlikk 2019. május 21. 10:38 2019. máj. 21. 10:38

Nehezen találunk olyan embert a világon, akinek az életében ne lenne nagy lépés, igazi mérföldkő az eljegyzés. Attól függetlenül, hogy a gyűrű melyik oldalán állunk, minden esetben hatalmas elköteleződést jelent, egy új, közös élet kezdetét. Egy ígéretet, hogy jóban rosszban kitartunk, egymást támogatva. Ezeknek a gondolatoknak a materializálódott jelképe az eljegyzési gyűrű.

Az eljegyzési gyűrű formája és végtelensége szimbolizálja legjobban azt a mérhetetlen szerelmet, ami ahhoz szükséges, hogy valakivel összekössük az életünket. Mondhatni, hogy a legszentebb ékszer, hiszen számtalan jelentése van, ami alapján a szerelmet, a hűséget és az elköteleződést hivatott kifejezni egyetlen apró, de mindenki által jól ismert formában.

Ahogy mi, emberek különbözünk egymástól, úgy különbözik a szerelmünk, a párkapcsolathoz való hozzáállásunk, és természetesen az eljegyzési gyűrűvel szemben támasztott igényeink is.

Éppen ezért nem véletlen, hogy minden lánykérést hosszas kutatómunka előz meg, amikor ki kell találni a leendő menyasszony ujjméretétől kezdve az ékszer színén át a kövek formáját, elrendezését és nem utolsó sorban árnyalatát. Arról nem is beszélve, hogy illik megadni a módját a lánykérésnek, így ez is megfelelő felkészültséget igényel.

Manapság kaphatóak modern, hagyományos, egy köves, sok köves, drágább és olcsóbb árú eljegyzési gyűrűk egyaránt, így mindenki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelőt. Sokszor a választék bősége inkább megnehezíti, mintsem segíti a választást, így nem biztos, hogy be kell járni az egész várost a tökéletes gyűrűért.

Manapság már az eljegyzési gyűrű nem kizárólag sárga aranyból készül, hanem előszeretettel vásárolják meg a fehérarany és a rozé arany árnyalatú gyűrűket is. Bár ez inkább a fiatalabb korosztálynál népszerű, de ettől függetlenül egy kis színt visz az eljegyzési gyűrűk színpalettájába. Ugyanez igaz a kövekre is, azaz már nem csak a víztisztaságú gyémántot jelenti, hanem többféle, színes drágakő felhasználása is egyre gyakoribb. Ha igazán különleges és páratlan eljegyzési gyűrűre vágynánk, akkor nyugodtan szemezgessünk a színes kővel készült darabokból is. Ezek is páratlanok és megismételhetetlenek, pont mint a szerelem, aminek a tökéletes kifejezőeszköze.

Az eljegyzési gyűrűnek nem kell kifejezetten többhavi fizetésünkbe kerülnie, lehet valami kedvező áron gyönyörű, jó minőségű is egyben. Hiszen az ár az csak egy összeg, nem jelenti azt, hogy kevesebb lenne benne az érzelem.

Éppen ezért nem véletlen, hogy amikor lenéz a kezére a menyasszony a leánykérés után, eszébe jut, hogy milyen különleges is a szerelem, ami összeköti a vőlegényével.

Forrás: Hírklikk