A feministák azok leszbikusok?

Tüttő Kata 2015. november 2. 17:24 2015. nov. 2. 17:24

 Mondhatnánk, hogy ez a minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár esete, de NEM.
Egyrészt, mert vannak ugyan leszbikus feministák, de nem mindnyájan azok. Másrészt vannak férfiak is a feministák között, de leszbikus férfi nincs.

A viccet félretéve, azért írok erről, mert az elmúlt időszak beszélgetéseiből az derült ki, hogy sokak fejében a két fogalom valami szinonimaként jelenik meg.

Következzenek a fogalmi társítások közül a kedvenceim:

A feministák utálják a férfiakat, ergo a nőket szeretik. A férfi feministák meg "Zsuzsik".
NEM, a feministák nem utálják a férfiakat, sőt!

Azok a nők lesznek feministák, akik nem kellettek egy férfinak sem, ezért bosszút akarnak állni és amellett, hogy leszbikusokká válnak, még világuralomra is törnek, hogy elnyomják a férfiakat.
Hogy is mondjam... hát NEM.

A feminizmust a "tudjukkik" erőltetik a meleg mozgalmakkal, a chemtraillel, meg a védőoltásokkal együtt. Az a céljuk, hogy tőlünk, magyaroktól elvegyék a Kárpát-medencét, és birtokolják a Föld szívcsakráját. 
Mit is mondhatnánk erre? NEM

Valójában a feministák is sokfélék. Vannak közöttünk idősek és fiatalok; gyermekesek és tudatosan gyermektelenek; egyedülállóak, házasok, elváltak és mozaik családban élők. Vannak a "A kosarasok" és "E kosarasok". Ateisták és vallásosak.  Van, aki néz pornót, és olyan is, aki nem.  Van, aki borotválja a lábát és van, aki nem. Sőt még olyan is van közöttünk, aki házas, gyereke van, tűsarkút hord,  sört iszik és még meccsre is jár.

A feminizmus a szabad választásról, az egyenlő esélyekről szól. A feministák abban is különbözhetnek egymástól, hogy mit gondolnak a világról.

Én feminista vagyok. Ez annyit jelent, hogy hiszek abban, hogy azért, mert valaki nőnek születik, nem illetheti meg kevesebb társadalmi, gazdasági, kulturális, szociális jog, mint egy férfit. Egyszerűen azért, mert a nő is ember.

Nyilvánvaló egyenlőtlenségek léteznek a nagyvilágban. Az ENSZ adatai alapján, a Földön elvégezhető munka több mint felét a nők végzik el, amelyért az összes kifizetett bér csupán egytizedét kapják.

Hatvankétmillió lány nem járhat iskolába. Évente 15 millió lányt akarata ellenére 18 éves kora előtt adnak férjhez. Bombayben 8000 abortált magzatból 7999 nőnemű.  Az emberkereskedelem áldozatai ötből négy esetben a nők közül kerülnek ki. Több mint 125 millió nő él megcsonkított nemi szervvel. Világviszonylatban nagyobb fenyegetettséget jelent a nők számára az erőszak (családon kívüli vagy belüli), mint a rák, az autóbaleset, a háború vagy a malária.

Magyarországon sokkal jobb a helyzet, mint sok más országban. Mi nők járhatunk iskolába, szerezhetünk diplomát, szavazhatunk, vezethetünk autót, s ha házasságtörést követünk el, nem köveznek bennünket halálra; lehet saját bankszámlánk és kimehetünk egyedül az utcára.

Ugyanakkor a politikai döntéshozatalban alig vagyunk jelen. A jól fizetett állásoknak, vezető pozícióknak csak töredéke a nőké, nem beszélve a vagyonok megoszlásáról. Közben még mindig magától értetődően mi végezzük el a nem fizetett munkák zömét: a gyerekek és az idősek gondozását, a háztartás vezetését... Bár tovább élünk, a szegénység bennünket fenyeget jobban, hiszen egész életünkben kevesebb bérért dolgoztunk. 

Mindezekből következően az a feladatunk, hogy rávilágítsunk az egyenlőtlenségekre, és elősegítsük a változást.
Például a szemléletváltozást.

Nemrég egy politikustársam így határozta meg a feminizmusom lényegét:

"Ez a feminizmus az unatkozó, randa budapesti nők hobbija. Egy rendes vidéki asszony nem ér rá ilyen hülyeségre."

Mondjuk úgy, van még tennivalónk.