A hazudós alma és más zöldségek (a családról)

Tüttő Kata 2016. május 3. 07:03 2016. máj. 3. 07:03

"Egy alma nem kérheti azt, hogy hívják körtének. (...) Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik. Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat" (Orbán Viktor a családról)

Tudom, ebben a gondolatsorban az elmúlt évek családpolitikájához képest semmi új elem nem jelenik meg, mégis újra és újra felbosszantom magam rajta. Ennek a politikának a lényege, hogy amíg ő itt van, addig a melegek nem házasodnak, mert ugye annak nincs értelme, hiszen a házasság lényege, hogy szülessen utónpótlás a fociakadémiára, meg az összeszerelő üzembe...

Mert ha véletlenül házasságon kívül születik a gyermek azt lehet orvosolni, a lényeg a nemzet fennmaradása, persze papír akkor is kell, mert a statisztikák szerint úgy nagyobb a termékenység.

Vannak azok a liberális-nemzetrontó-hetero párok akik csak úgy l'art pour l'art szeretnének élni...na azokat először megpróbálják megvesztegetni, aztán ha ez nem jön össze akkor megszégyeníteni és kirekeszteni.
Aztán vannak az azonos nemű párok, akik vagy "észhez térnek" vagy úgy járnak, mint más inproduktív csoportok, a sorsuk a kirekesztés.

Aztán itt van több, mint félmillió egyedülálló szülős család, akikről nem beszélünk.

Mellre szívtam és nem csak azért, mert én nem férek bele a "szentcsalád" definíciójába, CSOK-ra nem pályázom és még csak nem is az önbecsülésemmel van baj...Én tudom, hogy családban élek, bár sosem voltam házas.
A bajom az, hogy ez az adókedvezményekben és családi támogatásokban is megjelenő politika, már túl sok valódi családot rekeszt ki értelmetlenül és embertelenül.

Íme néhány gondolat a KSH, A változó család a népszámlálási adatok tükrében című jelentéséből:
"Az elmúlt évtizedekben a családok szerkezetésben jelentős változások mentek végbe. A házasságkötések számának csökkenése, az egyre későbbi életkorban megkötött házasságok és a gyakori válások tovább erősítették a családformák sokfélesége irányába mutató folyamatot. Fokozódott az élettársi kapcsolatok, az egyszülős családok terjedése, és figyelmet érdemel a családok felbomlásával és újjászervezésével létrejött mozaikcsaládok markáns jelenléte."

2011-ben 537 000 családban nevelte gyermekét egyedülálló szülő, 87%-ban az édesanya.
Az egyedülálló szülők 44%-a elvált.
2011-ben 300 000 gyermek élt mozaikcsaládban

Mindez nem a család válságát jelenti, hanem a hagyományos családszerkezet átalakulását, ezért nem értem, hogy miért kell ezt csinálni? Miért kell baltával egy elavult mintát faragni, bántani, kirekeszteni?

Nem értem, miért fáj a körtének, hogy az alma is gyümölcs?