Fokhagymás zellerkrémleves
|
2021. február 25. 19:50
2021. feb. 25. 19:50
Egy ilyen illatos, gőzölgő leves után már nem is igazán kell más.
Hozzávalók:
- 1 zellergumó,
- 2 kisebb burgonya,
- 1 kicsi sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- 15 gerezd fokhagyma,
- zellerzöld vagy petrezselyem,
- 1,5 dl tejföl vagy tejszín, pirított zsemle vagy kenyérkocka
- só bors őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Megpucoljuk a zellert, a krumplit, a sárgarépát és a fehérrépát is, kisebb darabokra vagdossuk, hozzádobáljuk az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymagerezdeket, és sós-borsos vízben feltesszük főni.
Ha megpuhultak, botmixerrel leturmixoljuk az egészet, ha túl sűrű lett, akkor felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint adunk hozzá szerecsendiót, belekeverjük a tejfölt vagy tejszínt, összeforraljuk és a tetejét zellerzölddel vagy petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálaljuk.