Fokhagymás zellerkrémleves

Valentin 2021. február 25. 19:50 2021. feb. 25. 19:50

Egy ilyen illatos, gőzölgő leves után már nem is igazán kell más.

Hozzávalók:

  • 1 zellergumó,
  • 2 kisebb burgonya,
  • 1 kicsi sárgarépa,
  • 1 fehérrépa,
  • 15 gerezd fokhagyma,
  • zellerzöld vagy petrezselyem,
  • 1,5 dl tejföl vagy tejszín, pirított zsemle vagy kenyérkocka
  • só bors őrölt szerecsendió

 

Elkészítés:

Megpucoljuk a zellert, a krumplit, a sárgarépát és a fehérrépát is, kisebb darabokra vagdossuk, hozzádobáljuk az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymagerezdeket, és sós-borsos vízben feltesszük főni.

Ha megpuhultak, botmixerrel leturmixoljuk az egészet, ha túl sűrű lett, akkor felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint  adunk hozzá szerecsendiót, belekeverjük a tejfölt vagy tejszínt, összeforraljuk és a tetejét zellerzölddel vagy petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálaljuk.