Kapros cukkinisaláta zöldspárgával

HírKlikk 2017. május 19. 20:50 2017. máj. 19. 20:50

Tombol a spárgaszezon, ami csak néhány hétig tart, így jótékony hatása miatt és mert nagyon-nagyon finom, érdemes minél több ételünkbe belecsempészni.

Hozzávalók: 4 személyre
- 1 lila hagyma
- 1,5 csokor kapor
- 20 dkg vegyes saláta
- 10 dkg sajt vegyesen (rokfort, feta, trappista, edami, gorgonzola, stb.)
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 1/2 csomag zöld spárga
- só
- 50 dkg cukkini
- tárkonyecet
- 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, és 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk, azután a tökkockákkal együtt enyhén cukros, sós vízben egy kicsit leforrázzuk. A sajtot ugyancsak kis kockákra vágjuk. A salátaféléket nagyobb darabokra tépkedjük, a lila hagymát felszeleteljük, azután a saláta hozzávalóit egy csokor finomra vágott kaporral együtt egy salátástálban összekeverjük. Az olívaolajat elkeverjük egy kevés ecettel, hozzáadjuk a fél csokor felaprított kaprot, s tálalás előtt bőven meglocsoljuk vele a salátát.