Karalábéleves snidlinges-vajas galuskával
|
2016. május 17. 08:44
2016. máj. 17. 08:44
Friss zölsdségből az igazi.
Hozzávalók: 4 személyre
- 1/2 csokor snidling
- 2 tojás
- 1/2 dl étolaj
- 1 csokor leveszöldség
- 4 karalábé
- 5 dkg vaj
- 10-20 dkg finomliszt
Elkészítés:
Kockára vágjuk az alaposan lesúrolt friss leveszöldségeket és a meghámozott karalábét, majd az összes zöldséget együtt félig üvegesre pároljuk a zsiradékon. Rádobjuk a karalábé apróra vágott leveleit. Felöntjük körülbelül egy liter vízzel. Összekeverjük a galuskához a két tojást, a vékonyra karikázott snidlinget, a puha vajat és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Amikor felforr a leves, beleszaggatjuk a pici galuskákat. Rögtön tálaljuk.
- 1/2 csokor snidling
- 2 tojás
- 1/2 dl étolaj
- 1 csokor leveszöldség
- 4 karalábé
- 5 dkg vaj
- 10-20 dkg finomliszt
Elkészítés:
Kockára vágjuk az alaposan lesúrolt friss leveszöldségeket és a meghámozott karalábét, majd az összes zöldséget együtt félig üvegesre pároljuk a zsiradékon. Rádobjuk a karalábé apróra vágott leveleit. Felöntjük körülbelül egy liter vízzel. Összekeverjük a galuskához a két tojást, a vékonyra karikázott snidlinget, a puha vajat és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Amikor felforr a leves, beleszaggatjuk a pici galuskákat. Rögtön tálaljuk.