Kolompérleves tejföllel nyakon öntve
|
2020. február 13. 16:53
2020. feb. 13. 16:53
Könnyen elkészíthető, tápláló leves, és nagyon finom.
Hozzávalók: 4 személyre
- 50 dkg burgonya
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 zellerzellerszár
- 2 babérlevél
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- só
Elkészítés:
Nagyobb kockára vágjuk a burgonyát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Körülbelül másfél liternyi sós vízben feltesszük főni, mellérakjuk a babérleveleket és a megmosott zeller zöldjét is. Nagyon finomra vágjuk a vöröshagymát, azt is beletesszük a fövő levesbe.
Elkészítjük a habarást:
Kevés vízzel csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor kevergetve belecsurgatjuk a levesbe, és jól kiforraljuk. Ha kész, megint megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá egy kis sót.