Kolompérleves tejföllel nyakon öntve

Valentin 2020. február 13. 16:53 2020. feb. 13. 16:53

Könnyen elkészíthető, tápláló leves, és nagyon finom.

Hozzávalók: 4 személyre

  •  50 dkg burgonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellerzellerszár
  • 2 babérlevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

 

Elkészítés:

Nagyobb kockára vágjuk a burgonyát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Körülbelül másfél liternyi sós vízben feltesszük főni, mellérakjuk a babérleveleket és a megmosott zeller zöldjét is. Nagyon finomra vágjuk a vöröshagymát, azt is beletesszük a fövő levesbe.

Elkészítjük a habarást:

Kevés vízzel csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor kevergetve belecsurgatjuk a levesbe, és jól kiforraljuk. Ha kész, megint megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá egy kis sót.