Lélekmelegítő: fokhagymás zellerkrémleves szerecsendióval

2019. január 12. 15:42

A hűvös estéken nincs is jobb lélekmelegítő, mint egy tál illatos, gőzölgő leves.

Egy ilyen nagy tányér gazdag leves után már nem is igazán kell más.

 

Hozzávalók:

1 kis zellergumó,

2-3 kisebb burgonya,

1 kicsi sárgarépa,

1 fehérrépa,

15 gerezd fokhagyma,

zeller zöld vagy petrezselyem,

1,5 dl tejföl vagy tejszín, pirított zsemle vagy kenyérkocka

só bors őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Megpucoljuk a zellert, a krumplit, a sárgarépát és a fehérrépát is, kisebb darabokra vagdossuk, hozzádobáljuk az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymagerezdeket, és sós-borsos vízben feltesszük főzni.

Ha megpuhultak, botmixerrel leturmixoljuk az egészet, ha túl sűrű lett, akkor felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint  adunk hozzá szerecsendiót, belekeverjük a tejfölt vagy tejszínt, összeforraljuk és a tetejét zeller zölddel vagy petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálaljuk.

Forrás: Hírklikk