Medvehagyma krémleves
|
2021. április 13. 15:00
2021. ápr. 13. 15:00
A medvehagyma szezonja van. Készítsünk egy finom tejszínes krémlevest a család örömére. Kellemes fokhagymás íze mellett, számos jótékony hatással van szervezetünkre. Amellett, hogy fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, vérzsírcsökkentő hatása is ismert.
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 1 csokor medvehagyma
- 4 db közepes méretű burgonya
- só
- 1 db zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- kevés olívaolaj, feketebors, petrezselyem, metélőhagyma
Elkészítés:
Félreteszek négy levél medvehagymát, díszítésre.
A póréhagymát karikákra vágom, a medvehagymát felmetélem, a burgonyát megpucolom, felkockázom. Egy fazékban, közepes hőfokon, kevés olívaolajat hevítek, megdinsztelem a póréhagymát, hozzáteszem a medvehagymát, és addig párolom, míg összeesik. Hozzáadom a burgonyát, és annyi vizet, ami éppen ellepi. Nagyjából húsz percig főzöm. Beledobom a leveskockát, és a sót.
Egy botmixerrel pürésítem a levesemet. A tejszínnel behabarom, felöntöm két dl vízzel, fűszerezem, felforralom.
A félretett medvehagymákat metéltre vágom, és tálaláskor megszórom velük a levest. A siker garantált.