Medvehagyma krémleves

Valentin 2021. április 13. 15:00 2021. ápr. 13. 15:00

A medvehagyma szezonja van. Készítsünk egy finom tejszínes krémlevest a család örömére. Kellemes fokhagymás íze mellett, számos jótékony hatással van szervezetünkre. Amellett, hogy fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, vérzsírcsökkentő hatása is ismert.

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • 4 db közepes méretű burgonya
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • kevés olívaolaj, feketebors, petrezselyem, metélőhagyma

 

Elkészítés:

Félreteszek négy levél medvehagymát, díszítésre. 

A póréhagymát karikákra vágom, a medvehagymát felmetélem, a burgonyát megpucolom, felkockázom. Egy fazékban, közepes hőfokon, kevés olívaolajat hevítek, megdinsztelem a póréhagymát, hozzáteszem a medvehagymát, és addig párolom, míg összeesik. Hozzáadom a burgonyát, és annyi vizet, ami éppen ellepi. Nagyjából húsz percig főzöm. Beledobom a leveskockát, és a sót. 

Egy botmixerrel pürésítem a levesemet. A tejszínnel behabarom, felöntöm két dl vízzel, fűszerezem, felforralom.

A félretett medvehagymákat metéltre vágom, és tálaláskor megszórom velük a levest. A siker garantált.