Mézes-narancsos lencsesaláta
|
2015. március 30. 08:10
2015. márc. 30. 08:10
Különleges ízvilágú saláta.
Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 20 dkg vörös lencse
- 1 fej jégsaláta
- 2-3 narancs
- 2 lila hagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- méz
Elkészítés:
A lencsét sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A narancsokat meghámozzuk, a gerezdekről a hártyákat letisztítjuk. Az olívaolajhoz ízlés szerint egy kevés mézet meg balzsamecetet adunk, majd ráöntjük a narancshússal elkevert lencsére. Beletesszük a csíkokra vágott jégsalátát meg a felkockázott lilahagymát, végül az egészet jól összekeverjük, szükség szerint utánaízesítjük. A salátát tálalás előtt egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
- só
- 20 dkg vörös lencse
- 1 fej jégsaláta
- 2-3 narancs
- 2 lila hagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- méz
Elkészítés:
A lencsét sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A narancsokat meghámozzuk, a gerezdekről a hártyákat letisztítjuk. Az olívaolajhoz ízlés szerint egy kevés mézet meg balzsamecetet adunk, majd ráöntjük a narancshússal elkevert lencsére. Beletesszük a csíkokra vágott jégsalátát meg a felkockázott lilahagymát, végül az egészet jól összekeverjük, szükség szerint utánaízesítjük. A salátát tálalás előtt egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.