Testet és lelket melegítő forralt bor
|
2021. január 12. 17:40
2021. jan. 12. 17:40
Megjött a tél, hamarosan beköszöntenek a hideg éjszakák, így talán mondanom sem kell, hogy itt a forralt borozás időszaka.
Mindenképp jó minőségű bort válasszunk, amit legrosszabb esetben csakis néhány napja nyitottunk ki. Természetesen nem szükséges túl drága tételeket megvásárolni, egy alapkategóriás bor is lehet jó alapanyag a forralt borhoz.
Legelterjedtebb a vörösbor, hiszen sokkal gazdagabb aromaszerkezete van, és jobban harmonizál a fűszerekkel, mint a fehérbor.
Ha azonban könnyedebb forralt borra vágyunk, nyugodtan válasszunk fehérbort.
Klasszikus forralt bor:
- 7,5 dl száraz vörösbor,
- 10 dkg cukor,
- 2 rúd fahéj,
- 9 szem szegfűszeg,
- 2 szem szegfűbors,
- 3 szelet citrom.
A fűszereket és a cukrot beledobjuk egy lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort. Addig melegítjük, amíg már majdnem eléri a forráspontját, majd beletesszük a citromot és forrón kínáljuk!