Testet és lelket melegítő forralt bor

Valentin 2021. január 12. 17:40 2021. jan. 12. 17:40

Megjött a tél, hamarosan beköszöntenek a hideg éjszakák, így talán mondanom sem kell, hogy itt a forralt borozás időszaka.

Mindenképp jó minőségű bort válasszunk, amit legrosszabb esetben csakis néhány napja nyitottunk ki. Természetesen nem szükséges túl drága tételeket megvásárolni, egy alapkategóriás bor is lehet jó alapanyag a forralt borhoz.

Legelterjedtebb a vörösbor, hiszen sokkal gazdagabb aromaszerkezete van, és jobban harmonizál a fűszerekkel, mint a fehérbor.

Ha azonban könnyedebb forralt borra vágyunk, nyugodtan válasszunk fehérbort.

Klasszikus forralt bor:

  • 7,5 dl száraz vörösbor,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 rúd fahéj,
  • 9 szem szegfűszeg,
  • 2 szem szegfűbors,
  • 3 szelet citrom.

A fűszereket és a cukrot beledobjuk egy lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort. Addig melegítjük, amíg már majdnem eléri a forráspontját, majd beletesszük a citromot és forrón kínáljuk!