Tészta négysajtos mártásban

HírKlikk 2016. május 18. 08:44 2016. máj. 18. 08:44

Zöldséges ízkavalkád.

Hozzávalók: 4 személyre

- vaj a tepsi kikenéséhez
- 5 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg camembert sajt
- őrölt bors
- 10 dkg zöldfűszeres sajt
- 10 dkg gorgonzola
- 3 dl tejföl
- 5 dl tej
- 5 dkg liszt
- 35 dkg gomba
- 20 dkg spenót
- 10 dkg vaj
- só
- 40 dkg penne

Elkészítés:



A tésztát sós vízben roppanósra főzzük. Egy serpenyőben felolvasztott evőkanálnyi vajon 3-4 percig pároljuk a spenótot. Azután szűrőbe tesszük, hagyjuk kissé kihűlni, majd óvatosan kinyomkodjuk. A gombát erős tűzön megpirítjuk egy kis vajon. Egy edényben felhevítjük (de nem hagyjuk megbarnulni) a maradék vajat. Habverővel belekeverjük a lisztet, és felforrósítjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne kapjon színt. Felöntjük a forró tejjel, és csomómentesre keverjük. Gyenge tűzön körülbelül 10 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a megreszelt sajtok 2/3 részét. A mártást sóval és borssal ízesítjük. A tésztát összekeverjük a spenóttal, a gombával és a mártással. Még egyszer megízesítjük, majd az egészet egy kivajazott felfújtformába töltjük. Megszórjuk a maradék sajttal, végül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a 190 fokra előmelegített sütőben.