Töltött cukkinihajók

2019. május 7. 07:45

Köret nélkül, de akár egy kis barna rizzsel is szuper ebéd vagy vacsora ötlet.

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cukkini
  • 50 dkg darált pulykamell vagy comb
  • 2 marék reszelt trappista sajt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. friss bazsalikom
  • 15 dkg paradicsompüré
  • só, bors

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A megmosott cukkiniket hosszában elvágjuk és kikaparjuk a belsejüket egy kanállal. Az aljukból levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabilizáljuk őket, hogy ne boruljanak fel a sütőben.

Egy serpenyőben a felhevített olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg a hús kifehéredik (nagyjából 15 perc). Ezután hozzáadjuk a friss vágott bazsalikomot, a paradicsompürét és további 20 percig fedővel lefedve főzzük még.

Ekkor ráöntjük a tejszínt. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Pár percig még érleljük az ízeket. Ha túl híg maradna, akkor fedő nélkül 5 percig még tovább főzzük.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a töltött „cukkinihajókat’’, sajtot reszelünk a tetejükre és az előmelegített sütőbe helyezzük őket. 175 Celsius fokon 15 percig sütjük, majd 200 fokon addig, amíg aranybarna nem lesz a tetejük.

Forrás: Hírklikk