Zöld spárga húsgombóccal, tükörtojással

HírKlikk 2017. szeptember 10. 12:10 2017. szept. 10. 12:10

A zöld spárga ha frissen vásároljuk, könnyen és gyorsan elkészíthető. A zöldség végét le kell törni, mivel az kemény és fás, étkezésre nem alkalmas.

Hozzávalók

2 csomag friss zöld spárga

60 dkg darált sertéshús

4 + 1 db tojás

fűszerek: só, bors, kakukkfű

2 db száraz csípős piros paprika

olaj a hús sütéséhez és a spárga párolásához

Elkészítés

A zöld spárga végéből letörsz roppanásig kb. 3-4 cm-t, ha még kemény a megmaradt szálak vége, tisztítsd meg zöldségtisztítóval.

A darált húshoz hozzáadsz 1 db tojást, sózod, borsozod, más fűszert, pl. kevés kakukkfüvet, pirospaprikát) is szórhatsz bele. Összedolgozod és gombócokat vagy korongokat formálsz belőle.

Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát is adhatsz hozzá, sőt bele is forgathatod.

A gombócokat bő olajban, a korongokat kevés olajban elkezded kisütni.

A spárgákat egy serpenyőben elhelyezed. Rádobod a darabokra vágott csípős paprikát, olíva olajjal vagy vajjal, kevés víz hozzáadásával felteszed párolódni - fedő alatt

A tükörtojásokat egy nagyobb serpenyőben lassan sütni kezded.

A sütési hőmérsékletek megfelelő beállításával elérheted, hogy mindhárom hozzávaló egyszerre legyen kész.

A tányérokon elhelyezed a tükörtojásokat, mellé rendezed a spárgákat, tetejére teszed a húsgombócokat vagy korongokat és már fogyasztható is az étel.

Forrás: haztartas.hu