Zöld spárga húsgombóccal, tükörtojással
|
2017. szeptember 10. 12:10
2017. szept. 10. 12:10
A zöld spárga ha frissen vásároljuk, könnyen és gyorsan elkészíthető. A zöldség végét le kell törni, mivel az kemény és fás, étkezésre nem alkalmas.
Hozzávalók
2 csomag friss zöld spárga
60 dkg darált sertéshús
4 + 1 db tojás
fűszerek: só, bors, kakukkfű
2 db száraz csípős piros paprika
olaj a hús sütéséhez és a spárga párolásához
Elkészítés
A zöld spárga végéből letörsz roppanásig kb. 3-4 cm-t, ha még kemény a megmaradt szálak vége, tisztítsd meg zöldségtisztítóval.
A darált húshoz hozzáadsz 1 db tojást, sózod, borsozod, más fűszert, pl. kevés kakukkfüvet, pirospaprikát) is szórhatsz bele. Összedolgozod és gombócokat vagy korongokat formálsz belőle.
Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát is adhatsz hozzá, sőt bele is forgathatod.
A gombócokat bő olajban, a korongokat kevés olajban elkezded kisütni.
A spárgákat egy serpenyőben elhelyezed. Rádobod a darabokra vágott csípős paprikát, olíva olajjal vagy vajjal, kevés víz hozzáadásával felteszed párolódni - fedő alatt
A tükörtojásokat egy nagyobb serpenyőben lassan sütni kezded.
A sütési hőmérsékletek megfelelő beállításával elérheted, hogy mindhárom hozzávaló egyszerre legyen kész.
A tányérokon elhelyezed a tükörtojásokat, mellé rendezed a spárgákat, tetejére teszed a húsgombócokat vagy korongokat és már fogyasztható is az étel.
Forrás: haztartas.hu
2 csomag friss zöld spárga
60 dkg darált sertéshús
4 + 1 db tojás
fűszerek: só, bors, kakukkfű
2 db száraz csípős piros paprika
olaj a hús sütéséhez és a spárga párolásához
Elkészítés
A zöld spárga végéből letörsz roppanásig kb. 3-4 cm-t, ha még kemény a megmaradt szálak vége, tisztítsd meg zöldségtisztítóval.
A darált húshoz hozzáadsz 1 db tojást, sózod, borsozod, más fűszert, pl. kevés kakukkfüvet, pirospaprikát) is szórhatsz bele. Összedolgozod és gombócokat vagy korongokat formálsz belőle.
Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát is adhatsz hozzá, sőt bele is forgathatod.
A gombócokat bő olajban, a korongokat kevés olajban elkezded kisütni.
A spárgákat egy serpenyőben elhelyezed. Rádobod a darabokra vágott csípős paprikát, olíva olajjal vagy vajjal, kevés víz hozzáadásával felteszed párolódni - fedő alatt
A tükörtojásokat egy nagyobb serpenyőben lassan sütni kezded.
A sütési hőmérsékletek megfelelő beállításával elérheted, hogy mindhárom hozzávaló egyszerre legyen kész.
A tányérokon elhelyezed a tükörtojásokat, mellé rendezed a spárgákat, tetejére teszed a húsgombócokat vagy korongokat és már fogyasztható is az étel.
Forrás: haztartas.hu