Évtizedek óta nem látott hadgyakorlat kezdődik Magyarországon

HírKlikk 2023. szeptember 19. 12:00 2023. szept. 19. 12:00

Évtizedek óta nem látott, komplex hadgyakorlat kezdődik Magyarország nyolc pontján novemberben – jelentette be Böröndi Gábor vezérkari főnök a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A honvédség parancsnokának szavaiból kiderül, hogy a hadgyakorlat annak a két korábbi gyakorlatnak a tanulságaira épül, amelyeken keresztül már megnézték „a törzsek, katonák felkészültségét, reagálóképességét”. Ennek tükrében – mint mondta – megtalálták azokat a pontokat, ahol „be kell avatkozni”. A novemberre tervezett hadgyakorlatot a vezérkari főnök volumenében a déli határkerítés megépítéséhez, valamint a határvédelmi feladatok átszervezése kapcsán végrehajtott művelethez mérte.

A tervezett gyakorlat során – mint elhangzott – nemcsak katonai manővereket fognak végrehajtani, hanem felmérik azt is, hogy a Magyar Honvédség és a civil közigazgatás miként tud együttműködni. Ennek részleteiről a parancsnok többet azonban nem árult el az interjúban.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom