Egy kereszténydemokrata ország álságos értékrendje...

HírKlikk 2017. április 1. 08:15 2017. ápr. 1. 08:15

A Magyar Orvosi Kamara elnöke cinikusan védi a rákos betegektől pénzt kérő orvost. Ellenem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara eljárást indított...

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték tavaly decemberben azt a nőgyógyászt, aki előre pénzt kért daganatos betegektől életmentő műtétekért.

A nőgyógyász szerdán is rendelt a veszprémi kórházban, telefonon érte utol a Híradó, de ő szinte rögtön letette a kagylót. Az orvosi kamara, etikai eljárást indított ellene, de nem egyből, csak miután ezt nyílt levélben kérte 200 orvos.

"Azért dolgozhat, mert a bíróság megengedte neki! Ennyi!"- ezt mondta az RTL Híradónak az Orvosi Kamara elnöke. A Kamara Etikai Bizottsága máig nem ad felvilágosítást arról, zajlik-e még a vizsgálat az orvos ellen.



Hogy is van ez itt ma magyar országon a magyar egészségügyben? Hogy is működik az érdekképviselet? Sem a betegeknek, sem a dolgozóknak, semmilyen érdekét nem képviselik az arra kijelölt szervezetek, csak az odaültetett személyek saját érdekképviselete zajlik.

Ez a példa is jól mutatja! Míg Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke egy februári interjúban elmondja, hogy "...Sokkal inkább az zavarta, hogy azzal kellett szembesülniük, milyen politikai erők vannak egy-egy kolléga mögött és ennek nyomán a szakmai önkormányzat belügyeibe hogyan avatkozhat be a politika. Tanulságos volt... Hogyan avatkozott be a politika, és kommunikáltak..."

Persze arra a kérdésre nincs válasz, hogy milyen politikai erőre gondol. (Az interjú itt látható.)

Egy nővér elmondta nyilvánosan, milyen korrupció zajlik az állami intézmények falai között. Hogyan nem fizetik ki a ledolgozott túlórákat, mekkora a nővérhiány és ebből fakadóan milyen túlterheltséggel dolgoznak a nővérek, és emiatt milyen veszélyben vannak a betegek.

Elmondtam, nem a mindenkori kormányt hibáztatom, hanem azokat az érdekképviseleteket, akik mindezekről hallgatnak, és nem állnak ki az általuk képviselt emberekért.

A Kamara elnöke elmondja, hogy 2008-ban, 2012-ben és 2015-ben is hangot adtak, hogy baj van a rendszerben... Mindannyira adtak hangot, amennyire az nem veszélyeztette pozíciójukat, munkájukat, létbiztonságukat, és tökéletesen játszották és játsszák a bábszerepeket. Hogy ki a "bábszínház igazgatója"- annak megfelelően játszunk.

Milyen érdekvédők vagytok Ti? Milyen érdekképviselet. Kit szolgáltok? Mire vagytok hivatottak? Miért van a szervezetetek? Miért a kötelező tagság? Mit tesztek? Mi folyik a MOK- ban?

"Egyre komolyabb a gyanú, hogy a Magyar Orvosi Kamarában (MOK) nagyon nincsen rendben a gazdálkodás... A Magyar Orvosi Kamara olyan, mint egy koszos, koros, rozsdás autó, sok helyen már átsejlik a rozsda és ha azt megkapargatjuk, könnyen leválhat az egész fenéklemez, van ahol pedig csak a glett tartja már egyben.

Szinte bárhova nyúlok, bármelyik részét nézem a gazdálkodásnak, az egyik ámulatból a másikba esem. Hiszen olyan nagyvonalúan szórják a tagok befizetett pénzét, hogy az már azt a látszatot kelti, mintha a befizetéseket és az állami támogatást a saját maguk ellátására kapnák, a megélhetésükre... Persze az alkalmazottak sem maradnak ki a jóból, a Kamara ugyanis 13. havi bért is kínál, na csak jól tartsd a szád!..." (Dr. Kunetz Zsombor MBA, egészségügyi szakértő, oxyologus szakorvos)

Egy orvos: aki életmentő műtétekért előre pénzt kér rákos betegektől, és őt védi a kamarája, kontra: egy nővér, aki elmondja hogy veszélyben vannak a betegek, mert a nővérek túlterheltek a rengeteg túlóra miatt amit ki sem fizetnek, és másod- harmadállás után mennek be dolgozni. Egy legálisan jóváhagyott illegális rendszer működik.

Ellenem a kamarám mindenféle kollegális kérés nélkül etikai eljárást indított.



Két kamara. Két elnök. Két történet. Egy ország. Ahol az egyik empatikus elnök (Idézem: "Tekintettel arra, hogy én a pályafutásomat 29 évvel ezelőtt a pszichiátriai ellátás területén kezdtem el, naponta találkoztam olyan beteg emberekkel, akik önkezűleg próbáltak életüknek véget vetni, és abszolút empatikus ápolóként azt gondolom, hogy minden ember...")

Ha Ön, Tisztelt Balogh Zoltán annyira empatikus, akkor miért nem adott jobban hangot annak, hogy a nővérek éhbérért túlteljesítve, saját erejüket meghaladva, látják el a betegeket? Önnek nem volt kolléganője, akinek lyukas volt a cipője, másod- harmad állásból esett be a műszakba és az éhségtől szédelgett a hónap végén? Ön nem hordott a műszaki dolgozóknak hétfőnként kisedényben ennivalót, amit tudatosan főzött meg otthon, hogy azt mondhassa, - "véletlenül többet főztem, és elhoztam a maradékot" - mert tudta, már nincs mit ennie.

Ön nem látott műtősfiút, aki a forintjait számolgatta, hogy hány zsömlét vehet... Ön és a kamara- büszkén karöltve a nagy szakszervezettel, empatikusan végigasszisztálja a mindenkori kormányokat.

Valóban történt végre valami! Végre valaki nekiment az Önök által konszolidált és "halkan kopogtatunk- csak nehogy felébresszünk valakit" - rendszernek.

Soha semmilyen politikai erő nem állt mögöttem, ezt mindenki tudja! Főleg azon politikusok, akik mindig is tiszteletben tartották, hogy soha senki felé el nem köteleződtem.

Egyszerűen minden ember tudta és tapasztalta, miről beszéltem. Ennek köszönhető, hogy nagyon minimálisan és nagyon kevés embernek az egészségügyben némi béremelés történt. (Nem tartózkodom Londonba, csupán 24 órát töltöttem ott, és soha nem kerestük egymást. Ez a valóság. Egy közös interjú lett volna, amiből Ön az utolsó pillanatban kiállt...) Mindez a múlt...

Megérte! Megérte mindent feláldozni, mert mind a kiszolgáltatott betegek, mind az a kevés nővér aki még itt maradt az országban, végre egyszer hangot és figyelmet kapott, és elindult egy kényszerű, nyomorúságos béremelés. De a vezetők jelleme nem változott, és tovább ülnek a langyos biztosban...

Ez a kormány mindenhová odaültette az emberét, vagy a vezető pozícióban ülők tökéletesen alkalmasak arra, hogy éppen arra forduljanak, amerre a szél fúj... Ígéretek megint vannak, amit az erre fenntartott szervezetek szócsőként közvetítenek. 100 százalékos béremelés 2019-ig...

De nem csodálkozunk rajta: hisz egyértelműsített mindent Kövér László az alábbi megszólalásban:

"...Kövér László szerint, ha a Fidesz-KDNP pártszövetség elveszítené a 2018-as parlamenti választásokat, mindazt, amit eddig felépített, le fogják nullázni. Az Orbán-kormány "kihúzta a gödörből" Magyarországot! Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz mindabból amit tettünk, nemcsak Magyarországon, hanem a példánkon keresztül akár egész Európában is".

Semmi másra nem törekednek, csak a hatalmon maradásra és erre minden létező eszközt felhasználnak. Legyen az egészségügy, oktatás, vagy a szabad média teljes bedarálása.

Visszafordíthatatlan:

A korrupció, a milliárdok kilopása, a fizetős betegellátás, a növekvő várólisták, nyugdíjas orvosok, kiégett ápolók, országot elhagyó fiatalok, a korlátozott oktatás, a média teljes befolyás alatt tartása, az emberek tudatmódosítása, a szegény örökre szegény és tanulatlan marad, míg az ország vezetői kastélyokat vásárolnak, és helikopterrel járnak...Visszafordíthatatlan!

Önök mind ehhez asszisztálnak!

Ha egyszer... "találkozunk, el ne fordulj, velem emelt fővel rázz kezet,
én majd megértem, ha nem is mondod,hogy a széllel szembe nem lehet...

Hát minek törjük össze kezünk, lábunk, ha már menet közben ülhetünk
Kár, hogy alig-alig vesszük észre, hogy már nem megyünk, csak érkezünk..."

Mert nektek így is jó... De nem sokáig!