Mélységesen sajnálom volt elnök úr...

HírKlikk 2017. április 12. 13:27 2017. ápr. 12. 13:27

Kezemben a levelek, amiket korábban Önnek írtam...és a válaszai... De az igazi választ, hosszú évek után hétfőn kaptam meg.

A tömeg zúgja: "Ne írd alá János!" A 80 ezer emberből 40 ezer biztos hogy diák. Az Ön gyermekei is lehetnének... De az Ön gyermekei jó helyen vannak...Az elmúlt években több alkalommal írtam Önnek levelet. Az írásaim azokról az emberekről szóltak, azokról az egészségügyi dolgozókról, akik most lehet, nem voltak a 80 ezres tömegben.

De azt is tudom, nem 80 ezren, hanem 200 ezren vonultunk volna, ha a szolgálat nem kötelezi azokat az embereket, akik dolgoztak az ágyak mellett, a volánnál és egyéb munkahelyeken vasárnap is. Ők a "lélekben veletek" emberek. Az én leveleim róluk szóltak.

A harcom nem 2015 februárjában kezdődött. Jóval előbb mentem el Önhöz. (Idézet a levelemből:)

"Kikre bízzuk szeretteinket amikor betegek, haldokolnak, segítségre, megértésre, jó szóra, fájdalomcsillapításra szorulnak? Ezekre a minimálbért kereső, lelkileg elnyomorodott, megtaposott, agyongyötört emberekre. Könyörögve kérem segítsen, hogy ezek az emberek visszakapják ezt a kis pénzt, amit elvettek Tőlük...."

Ugyanis a korrupt egészségügyi vezetés, karöltve az Önök államkincstárával akkor éppen a legkisebbektől vonta vissza a csipsz-adóból keletkezett többletet, amit az egészségügyi dolgozóknak ígértek. Tévedésre hivatkozva iratattak alá visszamenőleg dolgozókkal papírokat, átdátumozva...

Ezek mindennaposak a magyar egészségügyben... A legkisebbekre gyakorolt felülről jövő nyomás... Így működik ez a rendszer, félelmet keltve, nyomást gyakorolva.

De hagyjuk is. Több levél, több kérés, több válasz...

Ön a válaszában ezt írta: "...A köztársasági elnök feladat és hatásköréből az Alaptörvény 9-14. cikke és jogszabályok rendelkeznek. Sajnálattal tájékoztatom arról, hogy az Elnök Úrnak sem az Alaptörvény, sem a jogszabályok nem adnak lehetősséget arra, hogy ügyébe beavatkozzon, illetve abban bármilyen intézkedést tegyen, vagy kezdeményezzen..."2013-ban azért fordultam Önhöz - mint az ország első emberéhez -, mert már akkor is olyan kollégáim voltak, akik szó szerint éheztek a hónap végén. Az emberségére számítottam.

2015-ben már az egész egészségügyért szóltam, és az el nem látott betegekért... A válasz akkor is hasonló volt: "...Eszerint a köztársasági elnök csak és kizárólag azokban az ügyekben jogosult eljárni, amelyeket az Alaptörvény említett szakasza, valamint törvények nevesítenek."

Nem tudtam elfogadni a válaszait és folyamatosan csak azt kérdeztem magamtól: de a kis embereket
ki képviseli?

Aki nem mer kiállni, aki nem mer szólni, akinek olyan helyzetet teremtettek, hogy kuss a neved. Rabszolga módjára dolgozzál, sőt, adós rabszolga módjára...

Ön elviekben egész Magyarország köztársasági elnöke volt. Igaz, rég nincs már köztársaság. Így nincs is amit képviseljen. De vannak még emberek, akik itt élnek. Vannak még fiatalok, akikért tehetett volna. Akik zúgták Önnek: "Ne írd alá János! "

Milyen lelkülettel, milyen nyomásra, milyen félelem hatására tette?

Mélységesen sajnálom János. Minden titulus nélkül, mert Ön mindenét elvesztette az emberek szemében!

Mélységesen sajnálom, mert az Ön fülébe mint I. Eduard angol király fülébe zengett: "Ha, ha! mi zúg?... mi éji dal London utcáin ez?"

Így hallja Ön élete végéig:

Ha, ha! mi zúg?... mi éji dal. Budapest utcáin ez?

"Ajtó megől fehér galamb,
Ősz bárd emelkedik...

Neved ki diccsel ejtené,
Nem él oly velszi bárd.

Átok fejedre minden dal,
Melyet zeng velszi bárd."

A NEVED KI DICCSEL EJTENÉ, NEM ÉL...