Kövér Mikulás

Dr. Dávid Ferenc       2021. december 3. 17:05 2021. dec. 3. 17:05

Már régen találkoztunk ennyire ocsmány, gusztustalan provokációval, ami a hitünket, vallásunkat, meggyőződésünket érte – reagált a hirado.hu-nak csütörtökön Kövér László házelnök a norvég posta reklámjára, amelyben a Mikulást homoszexuálisként ábrázolták. Az Országgyűlés elnöke a portálnak adott videós interjúban arra a kérdésre, miként éli meg, hogy egyes politikusok a gyermekek védelme érdekében sem emelkednek felül pillanatnyi érdekeiken, úgy válaszolt: ha két unokájának olyan világban kell élnie, ahol a legalapvetőbb kérdésekben sincs érték- és érdekazonosság a társadalom tagjai között, az „veszélyes és nehezen élhető világ lesz”. Szerinte a még aktív korban lévőknek „a normalitást vissza kellene helyezni a jogaiba”, legalább 30 évet kellene visszamenni az időben, tisztázni kellene és konszenzusra kellene jutni a legalapvetőbb kérdésekben.

Kövér és a Fidesz hite

Részlet az 1988. évi kongresszusi Kövér-felszólalásból: „én szocialistának tartom magamat. Ennek alapján, azonban nem érzem feljogosítva magamat arra, hogy ezt mástól is megkövetelhessem. Számomra ugyanis a szocializmus alapértéke a tolerancia, amely magában foglalja másik politikai meggyőződésének tiszteletben tartását. Állítólag szocialista-, sőt kommunistaellenesek vagyunk. Ez nem igaz." Munkahelyét is ennek megfelelően választotta meg, hiszen ebben az időszakban a MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában tudományos segédmunkatársként dolgozott. Azóta újhitű lett, és most már válogatás nélkül mindenkit „lekomcsiz”, aki nem a Fidesz követője. Lehet, hogy a kipécézett norvég Mikulás is baloldali elhajló?

Kövér és a Fidesz vallása, meggyőződése

„Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!” Ezt a gúnyos beszólást a magát keresztény-konzervatív politikusnak tartó Orbán Viktor engedte meg magának 30 éve, nem kímélve az akkor (is) kormányon lévő KDNP-s képviselőket. De a „Csuhások! Térdre, imához!” felszólítás sem a szocialisták padsorából érkezett. Kövér és csapata azóta nagyot váltott és hűségesküt tett a történelmi egyházaknak. Nincs olyan vallási esemény/ünnep, ahol a Fidesz öregedő vitézei ne az első sorban bóbiskolnának. Egy Istenük, egy vallásuk van: a hatalom és a pénz imádata. Abban a közegben nőttek fel, ahol járta a durva mondás: „sz@rt se ér a hatalom pénz nélkül”. Ezt aztán annyira jól megtanulták, hogy meggyőződésükké is vált. 

A hites, vallásos és meggyőződéses Kövér László napjainkban már a norvégokat is oktatja, megmondja nekik, hogy ő milyen Mikulást szeretne látni a messzi északon. Belekeveri az ügybe unokáit is, akik vélhetően sem a norvégokat, sem pedig az összeférhetetlen nagyapjukat nem értik. Kövér aztán visszaréved a múltba, és konszenzus-keresést szorgalmaz. Az az ember, aki az elmúlt 30 évet azzal töltötte, hogy minden emberi kapcsolatot szétziláljon, aki a rábízott hivatalt (Házelnökség) kizárólag arra használta és használja fel, hogy veszekedést, acsarkodást, viszályt szítson. Ez a fickó alkalmatlan az együttműködésre, ezért különösen visszataszító, álságos megnyilvánulása. Van képe és mersze a normalitás követelményéről papolni, holott minden mondata és gesztusa színtiszta abnormalitás. 

Azt javaslom az ország házmesterének, hogy észosztás és kioktatás helyett inkább öltözzön be Mikulás jelmezbe és osztogasson ajándékot. Ha szerencséje van, senki nem jön rá, hogy miféle embert rejt a piros maskara!