Lázár beismerte, hogy Vitézy volt a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Föld S. Péter 2024. október 10. 15:20 2024. okt. 10. 15:20

Aberrált, belvárosi libsi gyereknek nevezte Lázár János Vitézy Dávidot, és nehezményezte, hogy bár főpolgármesterjelöltként minden támogatást megkapott, most „Magyar Péter seggét nyalja”.

„Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban. Ilyenkor persze hazudnak is. A jövőben a közlekedési kormányzat sehol és semmiről nem kíván Vitézy települési képviselővel egyeztetni. Aki ugyanis a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.” 

Ezt írta az építésügyi és közlekedési miniszter a Facebookon. A hangnem, ha nem is teljesen szokatlan, mindennaposnak azért nem mondható a politikai megszólalóktól. Nyilván sokaknak van véleményük arról, hogy mit kell értenünk az „aberrált, belvárosi, libsi gyerek” kifejezésen, az viszont biztos, hogy Lázárnál szemmel láthatólag elszakadt a cérna. Vitézy, bármit is gondoljunk róla, legjobb tudomásunk szerint nem aberrált, s bár vannak szóbeszédek szexuális irányultságáról, ez – még ha igaz is lenne –, legföljebb a Fidesz világában tekinthető aberrációnak, lévén ők szokták előszeretettel összemosni a másságot a pedofíliával. Ami pedig a belvárosi libsi gyereket illeti, ez azért gyalázatos, mert a kifejezés egyértelműen valakinek a vélt, vagy valós zsidó származására utal. 

Lázár és Vitézy összecsapásának előzménye a HÉV tervezett járatritkítása volt, amelyet Vitézy a Lázár által vezetett minisztérium és személyesen a tárcavezető kudarcának tulajdonít. Vitézy ugyancsak a Facebookon, viszonylag higgadtan, de keményen válaszolt Lázár durva felütésére: „Először is: javaslom egy hársfatea elfogyasztását miniszter úrnak, segíti a szorongás oldását, idegnyugtatásra is jó. Úgy látom, nem ártana... Ha a miniszteri munka ennyire megviseli az idegeit, ráadásul az elmúlt évek sorozatos kudarcai nyomán a MÁV összes utasának idegeit is, mindenki jobban járna, ha lassan inkább abbahagyná.” 

Ha csupán ennyi volna, szót sem érdemelne. Lázártól korábban sem volt idegen mások sértegetése, a városát hódmezővásárhelyi polgármesterként példásan eladósító városvezető egy alkalommal az ország első számú uzsorásának nevezte az OTP-vezért, Csányi Sándort. Ennek is volt előzménye, mégpedig az, hogy Csányi pikírten megjegyezte: Lázár milyen jól elrendezte a dohánytörvényt. (Értsd: a nemzeti dohányboltok létrehozásával a korabeli sajtóhírek szerint Lázár a hozzá közelálló üzleti köröknek kedvezett.)

A történetnek azonban Lázár durva megfogalmazásán kívül van egy másik olvasata is: „aki elveszítette a főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.”

Vagyis, Lázár elismerte, amit egyébként mindenki tudott, hogy a Fidesznek nem az utolsó körben kiszállt Szentkirályi Alexandra, hanem Vitézy Dávid volt a valódi főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi csak afféle nyúl volt ebben a versenyben, hogy – mint az atlétikai versenyeken – az esélyes futónak diktálja a tempót, ezzel segítve őt a minél jobb eredmény eléréséhez. A nyúl a cél előtt nem sokkal kiszáll, vagy visszaesik a mezőny második felébe. Szentkirályi-nyulat is eltávolította a pályáról a Fidesz, Vitézy viszont versenyben maradt. A Fidesz valódi jelöltje hozta is a tőle elvárhatót és – immár a fideszes szavazók segítségével – nagyon szorossá tette a főpolgármesterségért folytatott versenyt.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom