Az életmentő újévi korhelyleves
|
2021. január 1. 17:49
2021. jan. 1. 17:49
Amikor szilveszter után háborgó gyomorral ébredünk, akkor általában megfogadjuk, hogy soha többet nem nyúlunk alkoholhoz. Ez a korhelyleves biztosan jól fog esni, sőt, mi több, meg is fog gyógyítani bennünket.
Hozzávalók:
- 40 gramm zsírszalonna (füstölt)
- 500 gramm savanyú káposzta
- 1 szál lángolt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet kömény (egész)
- 3 darab babérlevél
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoranna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint, tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
A zsírszalonnát vágjuk kis kockákra, a kolbászt karikázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát vékony szeletekre. A savanyú káposztát mossuk át folyó víz alatt.
A szalonnát egy lábasban pirítsuk üvegesre, majd tegyük rá a kolbászkarikákat, végül szórjuk rá a köményt. Ha a kolbász megpirult, tegyük rá a hagymákat, pároljuk, majd fűszerezzük.
Keverjük hozzá a savanyú káposztát, óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük körülbelül fél órát.
Ízlés szerint tejföllel habarjuk be, de tehetjük a kész levesre is.