Csirkehúsos töltött paprika

2018. március 17. 11:28

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető finom és egészséges étel. Lássunk hozzá.

Hozzávalók:
8 db paprika (piros, sárga, zöld is lehet)
1 ek 10%-os ecet
1 teáskanál cukor
3 evőkanál majonéz
30 dkg gomba
1 evőkanál olívaolaj
1 zacskó (125g) hosszúszemű előgőzölt vadrizs
20 dkg sült csirkehús
1 csomó újhagyma
1 ág bazsalikom
1 ek dijoni mustár
1 ek felaprított petrezselyemzöld
1 ek ételízesítő
csipetnyi őrölt bors

Elkészítés: A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk. Nagyobb edénybe vizet töltünk. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk. A sült húst apróra felkockázzuk. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel, meg a bazsalikommal összekeverjük, és az ételízesítővel fűszerezzük.
Végül a masszát a paprikákba tömjük.