Juhtúrós kuszkusszal töltött kápia paprika
|
2020. november 22. 15:09
2020. nov. 22. 15:09
Nagyon egyszerű, mégis laktató előétel vagy köret lehet a töltött kápia paprika.
Hozzávalók:
- 15 dkg kuszkusz
- 3 dl zöldség alaplé
- 10 dkg juhtúró
- 12 dkg tejföl
- 10 dkg lilahagyma
- 3 db kápia paprika
- só
- színes bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kuszkuszt forrázzuk le a zöldséglevessel, és fedjük le. Hagyjuk állni 12-15 percig, majd villával keverjük át. Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt, az apróra vágott lilahagymát, és ízesítsük sóval, borssal.
A paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk félbe. Távolítsuk el a magokat, és a nagyobb ereket vágjuk ki belőle. Töltsük meg a kuszkusszal, és sorakoztassuk őket kiolajozott tepsibe.
A tetejét spricceljük meg olívaolajjal, és előmelegített forró sütőben addig süssük, míg a teteje színt kap.