Juhtúrós kuszkusszal töltött kápia paprika

Valentin 2020. november 22. 15:09 2020. nov. 22. 15:09

Nagyon egyszerű, mégis laktató előétel vagy köret lehet a töltött kápia paprika.

Hozzávalók:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 10 dkg juhtúró
  • 12 dkg tejföl
  • 10 dkg lilahagyma
  • 3 db kápia paprika
  • színes bors
  • olívaolaj
     

 

Elkészítés:

A kuszkuszt forrázzuk le a zöldséglevessel, és fedjük le. Hagyjuk állni 12-15 percig, majd villával keverjük át. Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt, az apróra vágott lilahagymát, és ízesítsük sóval, borssal.

A paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk félbe. Távolítsuk el a magokat, és a nagyobb ereket vágjuk ki belőle. Töltsük meg a kuszkusszal, és sorakoztassuk őket kiolajozott tepsibe.

A tetejét spricceljük meg olívaolajjal, és előmelegített forró sütőben addig süssük, míg a teteje színt kap.