Mákosguba-torta
|
2016. december 24. 09:00
2016. dec. 24. 09:00
Hagyományos karácsonyi desszert.
Hozzávalók: 4 személyre
- 2 alma
- 1 narancs
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg darált mák
- 5 evőkanál porcukor
- 1+4 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 6 tejes kifli
Elkészítés:
A szikkadt kifliket 1 centiméter vastag karikákra vágjuk, és üvegtálba rakjuk. 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, azután a kiflire öntjük. A darált mákot a porcukorral és a meghámozott, megreszelt almával együtt a kiflihez keverjük. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, majd a még forró kiflikeveréket belenyomkodjuk. A pudingot 4 dl tejjel és a cukorral a szokásos módon megfőzzük, és a torta tetejére simítjuk. Ha kihűlt, a tetejét tejszínhabbal és naranccsal díszítjük. Kivesszük a tortaformából, és cikkekre szeleteljük.
- 2 alma
- 1 narancs
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg darált mák
- 5 evőkanál porcukor
- 1+4 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 6 tejes kifli
Elkészítés:
A szikkadt kifliket 1 centiméter vastag karikákra vágjuk, és üvegtálba rakjuk. 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, azután a kiflire öntjük. A darált mákot a porcukorral és a meghámozott, megreszelt almával együtt a kiflihez keverjük. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, majd a még forró kiflikeveréket belenyomkodjuk. A pudingot 4 dl tejjel és a cukorral a szokásos módon megfőzzük, és a torta tetejére simítjuk. Ha kihűlt, a tetejét tejszínhabbal és naranccsal díszítjük. Kivesszük a tortaformából, és cikkekre szeleteljük.