Narancsos lencsével párolt pulykacomb
|
2015. április 26. 11:50
2015. ápr. 26. 11:50
Pikáns étel.
Hozzávalók: 4 személyre
- étolaj
- 1 csipet fehér bors
- só
- 2 narancs
- 20 dkg lencse
- 2 vöröshagyma
- 60 dkg pulykacombfilé
Elkészítés:
Trükk
A hagymát finomra vágjuk és megfuttatjuk egy kevés olajon. A narancs héját vékonyan lehámozzuk, és a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk. (Ügyeljünk arra, hogy a fehér részét ne vágjuk bele!) A hagymához adjuk, majd rádobjuk a kockákra vágott pulykahúst. Megsózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, majd szakaszosan félpuhára pároljuk. Mindig csak annyi vizet öntsünk alá, amennyi elfőtt. Ekkor hozzáadjuk a megmosott lencsét, szükség szerint utánízesítjük, s együtt az egészet puhára főzzük. Végül a narancsot kifilézzük, a fehér hártyáit eltávolítjuk. A lencsés pulykához adjuk, és az ételt összeforraljuk.
- étolaj
- 1 csipet fehér bors
- só
- 2 narancs
- 20 dkg lencse
- 2 vöröshagyma
- 60 dkg pulykacombfilé
Elkészítés:
Trükk
A hagymát finomra vágjuk és megfuttatjuk egy kevés olajon. A narancs héját vékonyan lehámozzuk, és a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk. (Ügyeljünk arra, hogy a fehér részét ne vágjuk bele!) A hagymához adjuk, majd rádobjuk a kockákra vágott pulykahúst. Megsózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, majd szakaszosan félpuhára pároljuk. Mindig csak annyi vizet öntsünk alá, amennyi elfőtt. Ekkor hozzáadjuk a megmosott lencsét, szükség szerint utánízesítjük, s együtt az egészet puhára főzzük. Végül a narancsot kifilézzük, a fehér hártyáit eltávolítjuk. A lencsés pulykához adjuk, és az ételt összeforraljuk.