Parajos nokedli gombapaprikással
|
2016. április 16. 08:45
2016. ápr. 16. 08:45
Vegetáriánus fogás.
Hozzávalók: 4 személyre
- 10 dkg spenót
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
- étolaj
- 2 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 80 dkg csiperkegomba
- 2 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg finomliszt
Elkészítés:
A parajt felolvasztjuk, majd egy gerezd zúzott fokhagymával és sóval ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró olajon. A lisztet összedolgozzuk a kihűlt parajkrémmel, a tojásokkal meg annyi vízzel, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedliszaggatón lobogó, sós vízbe szaggatjuk, majd amikor megfőtt, leszűrjük és forró olajra dobjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezve készre pároljuk. Az elkészült gombapaprikásba belekeverjük a tejfölt, és a parajos nokedlivel körítve tálaljuk.
- 10 dkg spenót
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
- étolaj
- 2 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 80 dkg csiperkegomba
- 2 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg finomliszt
Elkészítés:
A parajt felolvasztjuk, majd egy gerezd zúzott fokhagymával és sóval ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró olajon. A lisztet összedolgozzuk a kihűlt parajkrémmel, a tojásokkal meg annyi vízzel, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedliszaggatón lobogó, sós vízbe szaggatjuk, majd amikor megfőtt, leszűrjük és forró olajra dobjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezve készre pároljuk. Az elkészült gombapaprikásba belekeverjük a tejfölt, és a parajos nokedlivel körítve tálaljuk.