Pulykacomb-palacsinta cukkinilecsóval

HírKlikk 2015. szeptember 4. 10:10 2015. szept. 4. 10:10

Izgalmas étel.

Hozzávalók: 4 személyre
- 1 cukkíni
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 6 paradicsom
- 50 dkg zöldpaprika
- étolaj
- őrölt bors
- só
- 4 tojás
- 3 dl tej
- 20 dkg finomliszt
- 40 dkg darált pulykacomb

Elkészítés:
A szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát és a meghámozott, kockákra vágott cukkinit. Pár percig takaréklángon főzzük, majd beletesszük a feldarabolt paradicsomot is, és a lecsót készre főzzük. A lisztből, a tejből és a tojásokból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, azután belekeverjük a darált pulykahúst is. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az elkészült palacsintákat feltekerjük, és a cukkinilecsó kíséretében adjuk az asztalra.