Savanyú tojásleves köménymaggal
|
2020. augusztus 8. 15:45
2020. aug. 8. 15:45
Az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is.
Hozzávalók:
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk köménymag
- 2 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 6 db tojás
- 1 ek ecet
Elkészítése:
Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva, rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk.
Ezután lejjebb vesszük a lángot, és – folyamatos kevergetés mellett – két felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék négy tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. Öt-hat percig főzzük, végül a tűzről levéve, belecsorgatjuk az ecetet.