Savanyú tojásleves köménymaggal

Valentin 2020. augusztus 8. 15:45 2020. aug. 8. 15:45

Az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is.

Hozzávalók:

  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk köménymag
  • 2 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 6 db tojás
  • 1 ek ecet

 

Elkészítése:

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva, rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk.

Ezután lejjebb vesszük a lángot, és – folyamatos kevergetés mellett – két felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék négy tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. Öt-hat percig főzzük, végül a tűzről levéve, belecsorgatjuk az ecetet.