Sült túrógombóc vaníliás tejföllel
|
2016. szeptember 16. 08:40
2016. szept. 16. 08:40
Csodás desszert.
Hozzávalók: 4 személyre
- olaj a sütéshez
- zsemlemorzsa
- vegyes bogyós gyümölcs
- 1 csapott evőkanál búzadara
- 1 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- lereszelve fél citrom héja
- 1 vaníliarúd
- 3 dl tejföl
- 30 dkg tehéntúró
Elkészítés:
A túrót a tojással, a búzadarával, egy kevés cukorral és a citrom reszelt héjával összegyúrjuk, és félretesszük. A tejfölhöz adjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét, elkeverjük. A túróból kis golyókat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.
- olaj a sütéshez
- zsemlemorzsa
- vegyes bogyós gyümölcs
- 1 csapott evőkanál búzadara
- 1 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- lereszelve fél citrom héja
- 1 vaníliarúd
- 3 dl tejföl
- 30 dkg tehéntúró
Elkészítés:
A túrót a tojással, a búzadarával, egy kevés cukorral és a citrom reszelt héjával összegyúrjuk, és félretesszük. A tejfölhöz adjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét, elkeverjük. A túróból kis golyókat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.