Nyilas irodalom - kiadás éve: 2018

Gréczy Zsolt 2018. augusztus 12. 08:21 2018. aug. 12. 08:21

1944 után ismét megjelent Bosnyák Zoltán: Harc a zsidóveszély ellen - Az antijudaizmus kézikönyve című könyve. Nem csak kopogtat a nyilas szellemiség, hanem meg is érkezett. Orbánnak lenne vele dolga.

Nem hiszem, hogy túlzok, amikor politikai, lélektan összefüggést látok a Soros-plakátok, a Fidesz sajtójában folyamatos zsidózás és a most megjelent gyalázat között. Ha nincsenek véletlenek, márpedig nincsenek, akkor az sem véletlen, hogy az Orbán-kormány idején bukkan fel újra ez aljadék fércmű. Pedig nincs tévedés, ott van a borítón: ekonyv.org 2018. 

Kik lehetnek ezek, akik úgy gondolják, hogy a nyilas rémuralom könyvét kell közszemlére tenni? 

Orbán felelőssége megkerülhetetlen. Ő engedte el a gyeplőt, nyitott utat a gyűlölködésnek. Megint nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit tesz. Orbán ezt mondta: “Zéró tolerancia van a magyar politikai életben az antiszemitizmussal szemben, soha nem fogunk tolerálni semmiféle antiszemita megközelítést bármely problémával kapcsolatban"."

Akkor jöjjön a zéró tolerancia, jöjjön a betiltás.

U. i.: És hogy ki ez a Bosnyák? Tanárként (!) már szélsőjobboldali kiadványokban publikált. A Szálasi-kormány későbbi tisztviselői egyengették az útját. Persze, amikor forrósodott a talaj, elszökött. Romániában élt a családja, oda vezetett az út. Aztán valahogy visszajött, Nyugatra próbált szökni álnéven, de megint nem sikerült. Az ötvenes évek elején tartóztatták le Romániában, visszakerült Magyarországra. És ez az alak a fogságban azonnal felajánlotta szolgálatait az ÁVÓ-nak. 1952-ben felakasztották.