Tavaszi zöldségleves

HírKlikk 2016. május 16. 09:42 2016. máj. 16. 09:42

Friss ízek.

Hozzávalók: 4 személyre

Tavaszi zöldségleves
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1/2 csokor medvehagyma
- 1 liter húsalaplé
- 10 dkg cukorborsó
- 5 dkg vaj
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 2 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- só

Levesbetét
- liszt
- 1 tojás
- 5 dkg vaj

Elkészítés:

Tavaszi zöldségleves

A zöldségeket megtisztítjuk, a répaféléket karikákra, a zellert meg a karalábét kockákra vágjuk. Egy fazékban vajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a sárga- és fehérrépát, a zellert és a karalábét, majd ha ezek egy kicsit puhultak, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukorborsót is. Beletesszük az apróra vágott medvehagymát és petrezselymet, felöntjük az alaplével, megsózzuk, majd újraforrás után jó 10 percig főzzük. A zsenge zöldségeknek nem kell sok idő, hamar megpuhulnak.

Levesbetét

Közben elkészítjük a levesbetétet: a puha vajat összekeverjük a tojással és annyi liszttel, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. A nokedliszaggatón keresztül belecsorgatjuk a levesbe, és pár perc alatt készre főzzük.