Kókuszos tökleves
|
2016. december 11. 08:00
2016. dec. 11. 08:00
Vegetáriánus étel.
Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 1 citrom leve
- 400 gramm kókusztej
- 1/2 csokor koriander
- 7,5 dl alaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csilipaprika
- kevés gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 75 dkg tökhús
- őrölt bors
- kristálycukor
Elkészítés:
Felforrósítjuk az olajat egy edényben. Egyszerre beledobjuk a kockákra vágott tököt és vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt gyömbért és a felkarikázott csilit. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük az alaplével (vízzel), és körülbelül félórán át főzzük lefedve. Beledobjuk a felaprított koriandert (egy-két szálat félrerakunk a tálaláshoz), majd botmixerrel pürésítjük a levest. Hozzáadjuk a kókusztejet, azzal ismét felforraljuk. Zöldcitrom-lével, sóval, borssal és pici cukorral ízesítjük. Kivájt tökben tálaljuk, korianderrel megszórva.
- só
- 1 citrom leve
- 400 gramm kókusztej
- 1/2 csokor koriander
- 7,5 dl alaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csilipaprika
- kevés gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 75 dkg tökhús
- őrölt bors
- kristálycukor
Elkészítés:
Felforrósítjuk az olajat egy edényben. Egyszerre beledobjuk a kockákra vágott tököt és vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt gyömbért és a felkarikázott csilit. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük az alaplével (vízzel), és körülbelül félórán át főzzük lefedve. Beledobjuk a felaprított koriandert (egy-két szálat félrerakunk a tálaláshoz), majd botmixerrel pürésítjük a levest. Hozzáadjuk a kókusztejet, azzal ismét felforraljuk. Zöldcitrom-lével, sóval, borssal és pici cukorral ízesítjük. Kivájt tökben tálaljuk, korianderrel megszórva.