Narancsos birsalma chutney lila hagymával
|
2017. február 7. 08:00
2017. feb. 7. 08:00
Zseniális ízkombináció.
Hozzávalók: 4 személyre
- 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál rózsabors
- 1 fej lila hagyma
- 1 narancs
- 4 birsalma
- só
Elkészítés:
Megtisztítjuk, kockára vágjuk a birset (lehet héjastul is), és feltesszük párolódni a kockára vágott hagymával együtt. Belereszeljük a gyömbért (vagy megszórjuk az őrölt gyömbérrel), hozzáadjuk a narancs vékonyra vágott héját. A narancshúst megtisztítjuk a fehér hártyáktól, felkockázzuk, és ezt is hozzátesszük. Rózsaborssal, sóval ízesítjük, és együtt készre pároljuk. Nem kell pépesre főzni, maradhat roppanós, darabos. Ha szeretjük, erősíthetjük az ízét csilivel is.
- 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál rózsabors
- 1 fej lila hagyma
- 1 narancs
- 4 birsalma
- só
Elkészítés:
Megtisztítjuk, kockára vágjuk a birset (lehet héjastul is), és feltesszük párolódni a kockára vágott hagymával együtt. Belereszeljük a gyömbért (vagy megszórjuk az őrölt gyömbérrel), hozzáadjuk a narancs vékonyra vágott héját. A narancshúst megtisztítjuk a fehér hártyáktól, felkockázzuk, és ezt is hozzátesszük. Rózsaborssal, sóval ízesítjük, és együtt készre pároljuk. Nem kell pépesre főzni, maradhat roppanós, darabos. Ha szeretjük, erősíthetjük az ízét csilivel is.