Narancsos birsalma chutney lila hagymával

HírKlikk 2017. február 7. 08:00 2017. feb. 7. 08:00

Zseniális ízkombináció.

Hozzávalók: 4 személyre
- 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál rózsabors
- 1 fej lila hagyma
- 1 narancs
- 4 birsalma
- só

Elkészítés:

Megtisztítjuk, kockára vágjuk a birset (lehet héjastul is), és feltesszük párolódni a kockára vágott hagymával együtt. Belereszeljük a gyömbért (vagy megszórjuk az őrölt gyömbérrel), hozzáadjuk a narancs vékonyra vágott héját. A narancshúst megtisztítjuk a fehér hártyáktól, felkockázzuk, és ezt is hozzátesszük. Rózsaborssal, sóval ízesítjük, és együtt készre pároljuk. Nem kell pépesre főzni, maradhat roppanós, darabos. Ha szeretjük, erősíthetjük az ízét csilivel is.